Kerkrade

Praktijk Kerkrade

ellen-kegge-2019

Algemene oefentherapie.
In de oefentherapie is bewustwording, kennis en inzicht over het bewegen en vooral zelfredzaamheid essentieel. Wat kunt u er zélf aan doen zodat er blijvend resultaat gehaald wordt. Wist u bijvoorbeeld dat nek- en schouderklachten voorkomen kunnen worden door de schouders bewust laag te houden? Of dat een arm maar ongeveer twee kilo weegt en je dus helemaal niet zoveel spierkracht hoeft in te zetten om een arm op te tillen.? Met algemene houdings en bewegingstherapie volgens Cesar/ Mensendieck kunnen veel klachten verholpen worden. Denk aan (lage )rugklachten, knieklachten, houdingsproblemen, hyperventilatie, hoofdpijn. Kortom alles wat met bewegen beïnvloedt kan worden kan worden aangepakt.

Chronische aandoening. Ermee leren leven….maar hoe?
Soms blijven klachten langer bestaan. Of is er sprake van een blijvende beschadiging.

Leven met een chronische aandoening of chronische pijn beïnvloedt veel aspecten van de dag ( en vaak ook de nacht) Dagelijkse dingen kosten meer moeite of lukken niet meer (zo gemakkelijk) Aanpak via het protocol chronische pijn kan dan uitkomst bieden om te leren en ervaren dat bewegen toch nog lukt.

Zorgenkindje?
Kinderen bewegen van nature graag en veel. Maar soms gaat de ontwikkeling niet helemaal makkelijk. Fietsten leren wil maar niet lukken:dat zwemdiploma halen duurt zo lang. Of het schrijven op school gaat niet lekker. Sommige kinderen bewegen zich houterig of zitten wel heel veel te gamen. Kinderoefentherapie kan dan uitkomst bieden. Rode draad is plezier in bewegen en daardoor lekker in je vel zitten. Ook doe ik mee met het project “rug in de groei”

Slaapoefentherapie. Voor een verkwikkende nachtrust.
We hebben allemaal wel eens een slechte nacht. Of zelfs een hele periode van minder goed slapen  omdat er spanningen of zorgen zijn. Wanneer dit te lang duurt en u er last van gaat krijgen (vermoeidheid, concentratieproblemen, kort lontje) is het zinvol te bekijken of slaapoefentherapie u kunt helpen. Met gesprekken, voorlichting en oefeningen kunt u uw slaapgedrag leren beïnvloeden.

Ten slotte: samenwerken en overleggen met mijn collega’s van Oefentherapie Parkstad is prettig en nuttig. Door samen te werken kunnen we u de optimale zorg bieden!


Praktijk OefenTherapie Mensendieck
Ellen Kegge
Graan 1
6461 RB Kerkrade
Tel: 045-5353684 / 06-53954672
KVK: 24478751
Behandeling op afspraak.

Neem contact met ons op.

Kwaliteitsregisterparamedici