Heerlen – Akerstraat

Praktijk Heerlen Akerstraat

Monique

Monique van Scheren- van Raalten
Ik ben Monique van Scheren- van Raalten. Als oefentherapeut behandel  ik mensen met mn rug-, nek- en schouderklachten. Ik werk  ook veel met en voor ouderen. Het behouden van hun zelfstandigheid en mobiliteit in het dagelijkse leven vind ik erg leuk en dankbaar om te doen. “Meer bewegen voor ouderen” in zorgcentra en groepslessen voor 60+ (cesargym) is een zijweg van de oefentherapie die ik,  al jaren, met heel veel plezier geef.

Sinds 2018 ben ik ook opgeleid als slaapoefentherapeut. Doel van de behandeling bij mensen met slaapproblemen mbv slaapoefentherapie is:

Vermindering  of opheffen van  klachten ten gevolge van  slapeloosheid (zoals inslaapproblemen, doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden, niet uitgerust zijn bij opstaan, concentratieproblemen, piekeren, vermoeidheid overdag… e.a.)  zodat beperkingen in het sociaal-, of beroepsmatig functioneren eveneens verminderden of (meestal) worden opgeheven. De behandeling werkt volgens een 24- uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. De slaapoefentherapeut werkt aan de duur, de kwaliteit  en het tijdstip van de slaap. Meer informatie hierover vindt u op www.slaapoefentherapie.nl

In 2016 is het project “rug in de groei” in de regio Parkstad van start gegaan. Door de snelle groeiontwikkeling bij de jeugd en het ontbreken van toezicht en zorg hiervoor door instanties, krijgen basisschoolkinderen van groep 8 (en soms ook groep 7) met toestemming van de ouders een rugcontrole met bijbehorend advies. Ook ik werk hieraan mee samen met mijn andere collega’s van oefentherapie Parkstad.

Het is juist die diversiteit die mijn werk zo leuk en afwisselend maken.

Praktijk OefenTherapie Cesar Akerstraat
Monique van Scheren- van Raalten

Akerstraat 27 (2e etage)
6411 GW Heerlen

Tel: 06-12866146

Neem contact met ons op.

Kwaliteitsregisterparamedici